About Hintertux


Gletscher

De Hintertuxer Gletscher is een van Europa's grootste gebieden waar het hele jaar door geskied kan worden. Het gebied is in de winter onderdeel van het skigebied Zillertal 3000 waar ook Mayrhofen onder valt. De liften zijn erg modern en kunnen meer dan 3000 mensen per uur naar de gletscher brengen.

Het heeft 86 kilometer, voornamelijk brede pistes waarvan veel blauw en rood zijn. Het skigebied begint op 2100 meter bij het bergstation van de Sommerberg. Van daaruit nemen de Gletscherbussen (gondelbanen) je mee naar de eeuwige sneeuw van de gletsjer. Wanneer je uit Gletscherbus 3 stapt zit je op de Gefrorene Wand met zijn 3250 meter hoogte en heb je een adembenemend uitzicht over de omliggende bergtoppen, tot in Italië aan toe.

Vanaf de Gefrorene Wand kan je naar beneden skiën over brede rode pistes die redelijk gedurfde stukken bevatten. Van daaruit kan je naar de omliggende sleepliften om verder het gebied te verkennen.

Prepareren ook overdag

De pisten worden constant aangereden en dus niet alleen 's avonds als het donker is. De pistes kunnen wel een dikke laag poeder bevatten wanneer je om half 9 op de latten staat. De sneeuwkwaliteit is meestal uitstekend, ook als het in een lager skigebied tegenvalt.

Skiën op hoogte

Er zijn voornamelijk sleepliften, die niet iedereen even graag gebruikt. Wel is het zo dat wanneer elders lage bewolking hangt, de kans om in de zon te skiën op de Hintertuxer Gletscher een stuk hoger is en het uitzicht zal je verbazen.


Skigebied Hintertux

Hintertux, Oostenrijk